Vangehus - altid
savet & kløvet bøgebrænde

Brænde

Tørt brænde af bøg

Gennem alle de kolde vintermåneder ovntørrer vi bøg til brænde, og vi bruger udelukkende vinterskovet bøgetræ. Da alt almindeligt træ kløves umiddelbart inden levering, er det vigtigt at få brændet i hus så tidligt som muligt.

Det ovntørrede bøgebrænde koster kr. 250,00 mere pr. krm end almindeligt bøgebrænde. Den merudgift svarer stort set til prisen på den olie/el, som ovntørringen koster, og efter tørringen har træet et vandindhold på 10-20 procent.

Få brænde i hus

En gammel regel siger, at brænde skal være i hus inden Sankt Hans, men kommer der en god sensommer, kan det sagtens nå at tørre alligevel.​

Det er vigtigt, at bøgebrændet bliver stablet i et overdækket skur, hvor der er rigeligt med luft fra alle sider, så træet kan komme af med fugtigheden. Derfor skal brændet ikke stables i lukkede garager og redskabsrum.

Bøgebrænde

​Bøg er den suverænt mest solgte træsort til brænde i Danmark. Det skyldes især den korte opstablingstid og den høje brændværdi, som bøg har.​

Hvis du eksempelvis køber dit brænde om foråret eller sommeren og stabler det, så kan det tages i brug samme vinter. Det er desuden den træsort, som vejer mest pr. rummeter.

Bøg i vinterhalvåret

Får du først købt dit brænde i vinterhalvåret, kan du dog også tage det i brug hurtigt, selvom tørringen kan trække ud grundet den høje luftfugtighed.

Som regel vil brændet fra bøg dog kunne bruges efter én-to måneders opstabling i vinterhalvåret.

Kontakt os for at høre mere.

Vangehus