Vangehus - altid
savet & kløvet bøgebrænde

Brænde i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Tørt brænde af bøg

Hos Vangehus i Værløse, Nordsjælland, ovntørrer vi bøg til brænde, og vi bruger udelukkende vinterskovet bøgetræ. Da alt almindeligt træ kløves umiddelbart inden levering, er det vigtigt at få brændet i hus så tidligt som muligt.

Det ovntørrede bøgebrænde koster kr. 250,00 mere pr. km end almindeligt bøgebrænde. Den merudgift svarer stort set til prisen på den olie/el, som ovntørringen koster, og efter tørringen har træet et vandindhold på 10-20 procent.

Få brænde i hus

En gammel regel siger, at brænde skal være i hus inden Sankt Hans, men kommer der en god sensommer, kan det sagtens nå at tørre alligevel.​

Det er vigtigt, at bøgebrændet bliver stablet i et overdækket skur, hvor der er rigeligt med luft fra alle sider, så træet kan komme af med fugtigheden. Derfor skal brændet ikke stables i lukkede garager og redskabsrum.

Bøgebrænde

​Bøg er den suverænt mest solgte træsort til brænde i Danmark. Det skyldes især den korte opstablingstid og den høje brændværdi, som bøg har.​

Hvis du eksempelvis køber dit brænde om foråret eller sommeren og stabler det, så kan det tages i brug samme vinter. Det er desuden den træsort, som vejer mest pr. rummeter.

Bøg i vinterhalvåret

Får du først købt dit brænde i vinterhalvåret, kan du dog også tage det i brug hurtigt, selvom tørringen kan trække ud grundet den høje luftfugtighed.

Som regel vil brændet fra bøg dog kunne bruges efter én-to måneders opstabling i vinterhalvåret.

Kontakt os for at høre mere.

Vangehus